Zwemvaardigheid bij het Polderbad

Heeft uw kind zijn C-diploma gehaald, of gaat hij of zij die binnenkort halen, dan kunt u ervoor kiezen uw zoon of dochter op te geven voor de lessen zwemvaardigheid. Voor de echte zwemliefhebbers betekent dit dat zij nog een stapje verder gaan: zo moeten zij voor het diploma Zwemvaardigheid 1 bijvoorbeeld negen meter gekleed onder water zwemmen door een gat in een zeil. Vervolgens zwemmen zij verder in badkleding o.a. 150 meter schoolslag en 25 meter borst- en rugcrawl.

Ze leren ook nieuwe vaardigheden zoals tien meter polocrawl met bal en in tweetallen de bal naar elkaar overgooien. Ze moeten onder water voorwerpen aanraken, een wedstrijdstart en een keerpunt maken en leren de basis van de vlinderslag.

Bij Zwemvaardigheid 2 en 3 worden de te zwemmen afstanden bij de verschillende zwemslagen nog langer. De aangeleerde vaardigheden worden uitgebreid dus nog leuker. Sportcentrum Parkzoom werkt volgens de diploma's van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ. Deze diplomalijn bestaat uit drie diploma's Na zwemvaardigheid 1,2 en 3 is er de mogelijkheid om verder te gaan met Snorkelen 1,2,3
Iedere dinsdag van 18.00-19.00 uur